2011. február 24., csütörtök

amikor én még kis srác voltam...

valamelyik nap eszembe jutott, hogy is kezdtem a legyezést. nem mintha akkora spíler lennék, de ha nem bánjátok, fárasztalak vele benneteket egy kicsit ebben az amúgy is kurvára eseménydús téli szezonban. (no meg bejegyzésszámban is keményen elmaradtam a magyar etalontól)

keveseknek adatik meg, hogy élőben szerelmesedjenek. én pölö audiovizuálisan buktam bele keményen a dologba.
egy "szép" hosszú télen, (mint az idei is) horgász tévécsatorna bámulással töltöttem nem kevés hétvégi szabad időmet. a nádat levágtam, a stégemet már rendbe raktam a holt-tiszán. hisz akkor megrögzött féderhorgász voltam, faja horgászállással és etetett hellyel. hmmm...
belebotlottam egy horgászműsorba, melyben egy magnumbajszos pasi haverjával és pisztrángra csibészeltetett németjuhász kutyájával járta a vizeket. nekem ezt ki kell próbálnom - szólt bennem a belső hang - és rádöbbentem, hogy már most gyűlölni kezdem az ülök és csalogatom a kemikáliával a halat című megoldást.
böngésztem a netet, olvasgattam, és egyre jobban magaménak éreztem ezt a világot. már csak egy segéderő kellett aki legalább dobni megtanít.
a kedvenc horgászboltomban érdeklődtem berci barátomtól, nem ismer-e valami hülyét az alföld közepén rajtam kívül, akit ez a dolog érdekel. ő adott egy számot. felhívtam és nagyon meglepődtem, hisz vagy 15 éve nem látott gyermekkori cimborám volt a telefon másik végén. kiderült, hogy tizenix éve hajtja a halakat léggyel és szívesen segít bármiben. (ő volt lee)

levi '98-ban (guggol jobbról a 2.)

elbattyogtam a kalandba, vettem egy odit, egy kibaszottul recsegő bfr-t, egy olyan cortland-et amire usában anyu max a bugyogókat teregetné ki, egy instant légyszettet és úgy éreztem meg is van a felszerelés. (:D)
lementem a tisza árterére (ott kevesen látták szerencsétlenkedésem) és dobáltam a bótban vett vúlit nagy erővel. jah, és harmadik dobásra fogtam egy méretes balint. szerintem én jobban meglepődtem mint ő.
levi nem sokkal utána elvitt a zagyvára jászozni, fogtam 3 halat és a mennyekben éreztem magam. mondjuk ő huszonhatot, de ez már az évek és a rutin kategória. (azóta sem volt olyan jó a zagyva)

első jászaim egyike (még kölcsön gázlóban)


annyira felbuzdultam, hogy hazamentem, felnyaláboltam az összes eddigi cuccom, és benyomtam bizibe szákostul, ágasostul. azóta nincs megállás. sőt a lejtő egyre meredekebb :)
na hát így kezdtem én legyezni.

azóta sok jó baráttal megismerkedtem, sok szép helyen jártam, sok szép halat fogtam és egyáltalán nem bántam meg, hogy megnéztem azt a fránya bajszos embert abban horgászműsorban.
mdfk

8 megjegyzés:

  1. A bíróság enyhítő körülménynek veszi. Hogy önként és töredelmesen tedted a feltáró valomást.
    Súlyosbító körülmény azonban hogy tetedet azóta sem bántad meg. Sőtt!!- Mint kiderül azóta is lelkesen folytatod tovább e tevékenységet.Szakítva az itt elfogadott hagyománnyal.( Bot mögött ücsőrgős a vízbe minden finomságot szórós, sörözős olykor-olykor lerészegedős. Veszekedős pecát).
    Ügyed tovább kerül másodfokra: Fel lebezésnek helye nincs!
    János623. Kelt:az ÚR 2011.Február hónapjának 24. napján.

    VálaszTörlés
  2. magamra ismertem az elbeszélésben :) annyi különbséggel, hogy még van egy pergető botom.. nem tudom meddig :P
    még a TV műsor is ismerős :) gondolom nem bánod h ilyen "lejtőre" ereszkedtél!

    VálaszTörlés
  3. egy percig sem bánom:)
    a pergetővel meg tüzelj be! nálunk (itt szolnokon) az dívik, ha nehéz egy kicsit dobni, vagy mélyebben kell keresni a halat, már szalad mindnki haza rívva a pergetőbotért. tisztelet a kivételnek...

    VálaszTörlés
  4. pergető bot csodákra nem képes bár van amikor eredményesebb,
    tudni kell mikor hol és mivel érdemes horgászni ha halat is akarsz fogni.Ha nem akkor teljesen mindegy.....

    VálaszTörlés
  5. kedves névtelen!
    akkor vennék bojlisat, lefeküdnék, oszt fognám a pontyot... ha halat akarnék csak fogni.

    VálaszTörlés
  6. Hajrá Ati! Csak így tovább. Én jobbról vagyok a második guggoló. Itt az eredett kép és a kommentek:

    http://www.muhosz.hu/forum/index.php?act=module&module=gallery&cmd=si&img=6362

    Lee

    VálaszTörlés