2010. szeptember 3., péntek

csuka-holokauszt

az egyik szemem sír, és a másik is. mit sír, bömböl és hisztizik!
a zagyva tömve van csukákkal, húszassal, huszonötössel. tegnap fogtunk vagy harmincat. igaz beleakadtunk egy két méretesbe és a fölöttibe is. na de nem is ez a lényeg, hisz mindenki megfoghatja. nem nagy művészet.
még a cigánygyerek is aki kettétört bottal dobálja a vízben guberált twister-t. sajnos ezen meg sem lepődök már. pedig kéne. de mikor hívja a pereputtyot és szamurájkarddal kerget a kocsiig. na ezeket a víz közeléből is törvényileg tiltanám el.
na de a horgászengedéllyel (valószínűleg) rendelkező, vizsgázott "pergetőhorgász". ki van öltözve, mint szaros pista, krisztus neve napján. ott lóg az oldalán vagy három méreten bőven aluli. a másik a partra bassza ki, rátapos, vissza ne verje magát a vízbe. szégyen!!!
a vízben gázolva horgásztunk lee-vel. mindezeknek szemtanúi voltunk. természetesen szó nélkül nem tudtuk megállni mindezt. de sajnos fölösleges szájtépésnek bizonyult.
és akkor egy-két "indok", amit válaszként kaptunk a méreten aluli kis csukák megtartására:
- méé?! a kis pontyokat is hazahordta mindenki, ez mé ne lehetne...
- szétrágja ez a sok kis szar a gumihalam, tudod milyen drága egy ilyen...
- addig megtartom míg nem fogok nagyobbat, oszt majd visszaengedem utána (rég döglötten lógtak az oldalán)
- a panír elbírja...

na ezeekkel mit kezdjen az ember? a halőrnek se híre, se hamva. pedig nyílt titok,hogy ez folyik a zagyván. ha meglátják a halőrt mindet visszadobják, felelősségre se lehet vonni őket. ha legalább egyszer le tudnának ívni ezek a szerencsétlenek. de nem. ennyi esze nincs a parasztnak. ő nem gondol arra, jövőre mi a szart fog kigumihalazni?
tarkón kéne lőni az összeset a vízparton!
fejben van a baj! mégpedig nagyon nagy baj!!!


mdfk

28 megjegyzés:

  1. Durungok voltak, vannak, lesznek. E'vvan, tezsvíreim.
    Rendes "nehézcsukázóval" csapattátok, vagy valami lájtosabbal?
    benyus

    VálaszTörlés
  2. hát egy fél tapsifüles fel volt kötve az tuti :)
    volt, hogy majdnem nagyobb volt a nyúl mint a hal.

    VálaszTörlés
  3. Szia.
    Részemről már szivesen néznék aktuális Zagyvás fotókat, milyen mostanában a folyó? Ebben az évben még csak 2-szer voltam.
    Nem tudsz egy párat felrakni?

    Tavaly, időnként belefutottam halőrökbe a Zagyván. Volt, hogy 4 jött egyszerre. (Ami időnként érthető is.)Ha találkozom velük kérhetek valami elérhetőséget, hogy hová lehet bejelenteni a hasonló dolgokat.

    Üdv.
    I.J.

    VálaszTörlés
  4. a fényképezőm gallyra ment. a telefont pedig mostanában a kocsiban hagyom, mert feszt csörög. de ha tehetem csinálok egy párat. üdv

    VálaszTörlés
  5. Kisebb légyre nem megy rá a krokk? 5/6-os cuccal poénosabb lenne (bár a pedofília ugye sportszerűtlen...)
    beny'

    VálaszTörlés
  6. de rámegy. csak lenyeli a drága általában. oszt műthetem, oszt meddeglik. pedig barbless a theme ;)
    bár részmutnyiákos az tírta, nem kell nagylégy naccsukához. az enyém se volt 10 centinél nagyobb.
    mármint a legyem:D

    VálaszTörlés
  7. Ez van Attila ... üdv eM-ón

    Tudom sokat nem ér, de fogalmazzunk meg egy levelet a rendőrségnek a témában, ugyanis bűncselekményről van szó ... lehet a médiába is be kellene vonni. holnap összefutok pár indexessel majd megkérdezem hogyan tovább.

    Jocó

    VálaszTörlés
  8. köszi joci!
    minden megoldás érdekel. csak ezeket a szemeteket el lehessen takarítani a vízpartról!

    VálaszTörlés
  9. Helyzetjelentés felénk: A fenti részeken is ez van! A víz tele hallal, a part emberrel csak az a jó nyakigérő csalán hiányzik, de nagyon... . A paraszt bárhol hozzáfér a vízhez, és ütik is rendesen . twister -körforgó a menő. Ma már próbáltam gázolni, mini sztrímert húzgálva.Egy csukát akasztottam ,a 16-os előkéról le is kérte a légyet. A helyi etnikum pedig megkérdezte hogy nem -e adnék neki el egy villantót, mert beszakadt az övé. Hamár beszélgetni kellett vele érdeklődtem miket szednek ? Csuka átlag30- 40-50cm ,tele a fagyasztó már ,fater 6 (hat! ) kilósat hozott haza tegnap, ha a fele igaz az is durva...hogy őszinte legyek, kerestem egy kevésbé frekventált részt és inkább fogtam egy pár jászt és kisbalint, de legalább nem szólt hozzám senki. A Tarnánál megálltam hazafelé, és a kocsiból láttam ahogyan a köcsög a szemem láttára b@szott földhöz egy kiló körüli gyönyörű csukát. Más: ismerős meséli, hogy az alsó Tápión is 40-50-esével viszi-viszik haza a 20cm-es csukákat. Kérdeztem az illetőt ,hogy minek : Faterék megsütik így is... Jól jött az árvíz egyeseknek nagyon ,de én azt mondom hogy a tavalyi alacsony vízállású ,parajos és vizinövénnyel benőtt meder egy sokkal nyugodtabb évet adott. Ha így halad annyi hal sem marad "nekünk" mint amennyi volt ezidáig.
    Tudjátok : "minden jó , csak sok köcsög van" :(.
    http://www.youtube.com/watch?v=eXHCaPu7UIc
    Na Üdv nektek!
    Zsolt

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok!

    Próbáltam valamit tenni az apró csukákért,de a végén még én lettem a hülye.Nem hagyom annyiban a dolgot,megyek feljebb,mert eléggé dilettáns benyomást kelt a tisztelt halászatra jogosult.Akit érdekel,okulásképpen:http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=halaszkft&id=1201183368

    VálaszTörlés
  11. olvastam. elég komoly ott a baj. rablóbanda!
    eleve miért lehet egy kft, ami normális esetben nyereségorientált vízkezelő ??????????

    VálaszTörlés
  12. Mert ők voltak az egyetlenek akik anno,le tudtak tenni harmincezret hektáronként egy élővízért.Ami nagyjából annyit jelent,hogy évi(!) 1200 forintból élet-halál urai lehetnek kb.száz méternyi Tisza- szakaszon.Röhej.Beszéltem a megyei szövetséggel,szándékukban nem áll megpályázni 2015-ben egyetlen méter élővizet sem."Ott a hóttisza nekünk,oszt jóvan,meg különben is kurvasokba'van a versenysport".Szóval,nem túl fényes jövő elé nézünk,és a Csoma sem egy egyszerű eset.Sebaj,majd jártok a San-ra legyezni,én meg Írországba csukára pergetni,úgy ötévente.

    VálaszTörlés
  13. Az igazság az hogy a MOHOSZ-t úgy ahogyan vannak világgá kellene zavarni. Az alapvető dolgokat sem teszik meg. Sem a horgászok sem a vizek érdekében.(nyugdíjas állás,- óriási fizetés. Mellékes a zsebbe! A többivel meg minek foglalkozni.). Ha van köztük kivétel őrájuk természetesen nem vonatkozik a fenti meg állapításom. De hogy amiért létre jöttek és a fizetésüket kapják azt nem végzik az tuti. A természetből nem akarnak semmit örökül hagyni. Csak a vastag bankszámlát az unokáknak. Amit hogyan is szereztek? Milyen áron?
    János.

    VálaszTörlés
  14. nagy itt a baj uraim!
    és sajnos mi nem tudjuk megváltani a világot. pedig szeretnénk...

    VálaszTörlés
  15. Ha minden jól megy,akkor jövő évtől lesz némi változás,de nem ezeknek a rablóknak köszönhetően.Nagyon úgy fest,hogy január elsejétől mindennemű élővízi halászat tilos lesz,ha jól emlékszem,akkor egészen június elsejéig.És ez még csak az első lépcső.

    VálaszTörlés
  16. ezt hol hallottad? nem lenne rossz a téma az tuti... :)

    VálaszTörlés
  17. A forrást nem nevezhetem meg,egyenlőre maradjunk annyiban,hogy egy mohoszos országos tisztségviselőtől.:)Tekintettel arra,hogy a Csomabirodalom a szocikra épül,a kapcsolatai jórésze onnan származik,így a hatalomváltás nem egészen jött jól nekik(ha kíváncsi vagy a részletekre,és adsz egy elérhetőséget,akkor írok én erről többet is privátban:)) Talán ez az ígéret lesz az egyetlen(mármint az élővízi halászat betiltása),amit fideszék meg is fognak valósítani.Útálom,hogy a politikáról kell írnom,meg a politikusokat is útálom,de ez egyszer bocsássátok meg nekem.Pergetni viszont szeretek,útáljatok legyesek.:)

    VálaszTörlés
  18. Mielőtt picsán rúgnátok,hogy mit keres egy rémpergető köztetek,közlöm,hogy azért van egy legyes ismerősöm.:)Legutóbb jól leszaggattam valami titánkarikáját,vagymit,mert úgy gondoltam,hogy megy ez nekem.:)

    VálaszTörlés
  19. szolnokfly@gmail.com
    ;)
    azért megnevezheted a titánkarika gazdáját is...

    VálaszTörlés
  20. Valami Halmschlager(legközelebb ne kényszerítsetek,hogy leírjam:))Marci a boldog tulaj.Úri pösti nép,lehet,hogy nem ismeritek,de jó arc.Na,ő próbált belevinni a bűnbe.:)

    VálaszTörlés
  21. Na ha Marcin múlik a dolog hogy fogsz e legyezni. Akkor biztos hogy fogsz. Meg fog "fertőzni" nincs menekvés! Egyébként valóban nagyon rendes és segítőkész. Jó lehetett vele pecázni.

    VálaszTörlés
  22. Tudomtudom,de szerintem jobb lenne egy közös peca alkalmával átbeszélni ezeket,annál is inkább,mert éppen ma került hozzám egy igen figyelemreméltó írásos anyag.Ha van hozzá kedved/kedvetek,akár a Zagyván is összefuthatunk,de ha mindenáron csukára akartok legyelni,akkor Szolnok közvetlen környezetében is akad egy csatorna,ahol még méretesek is akadnak.

    VálaszTörlés
  23. akkor cseréljünk telefonszámot. a címemre küldd át és megcsörgetlek valamelyik nap.
    üdv

    VálaszTörlés
  24. janos623!Tényleg jó vele pecálni,és a legtutibb bajor grillkolbászhoz is csak neki van hozzáférése,a bölényfűvodkáról már nem is beszélve...:)De legyelni akkor sem fogok("mintha telefonálnál,csukló,váll,nemjó,mondom,mintha telefonálnál...áááá..."):).Maradok a fa/műanyag/purhab halaknál inkább a sutaságom miatt.:)Na,nem hozsannázom itt tovább a Marciról,mert már így is kaptam érte.:)

    VálaszTörlés
  25. Szia. Az hogy legyezés után fáj az ember csuklója könyöke válla. Állítólag (és én hiszem!).A nem megfelelő technikán múlik. Nekem ezt mondták. De találkoztam én már olyan "pergető" horgásszal is aki egy napos pergetés után azt mondta soha többet. Mindene fáj! Inkább ücsörög tovább a botjai mellett.Hogy abban mi a jó?? De a pergetés és főleg a legyezés!! Az már igen.! Aktív vadászat. Ráhangolódni a környezetre szinte eggyé válni vele. ( Biztosan tudod miről beszélek,a sehol máskor nem tapasztalható érzésről.! Meg érezni a halat és a csalit amivel betudod csapni.) A kolbászról meg a bölényfűvodkáról majd később. üdv: János 623.

    VálaszTörlés
  26. Teljesen egyetértünk,de nekem már koromból adódóan is illik már fájni valahol néhány óra dobálás után.:)A "műanyagpergetőkről" meg csak annyit,hogy max.egy-két év múlva mind feladja,ha mindeközben nem válik szakíróvá(tisztelet a kivételnek),és visszaül a masterpellettel csalizott feederbotok tövébe.Ott könnyebben jön a siker.

    Üdv.:toth

    VálaszTörlés
  27. istenem jaj nem syeretnek ilyen csukát látni!!!!!

    VálaszTörlés