2010. november 20., szombat

fél év nem fogtam jásztot

rövid helyzetjelentés:
már majd 7 hónapja, hogy nem fogtam jászt.
de ma reggel őrültek voltak. szedtek mint a vérpérek. igaz csak kettőt fogtam, de ez nekem elég volt arra, hogy megállapítsam: mégsem haltak ki végleg a zagyvából :)
sajna nagyon leálltak 10 körül. még kínlódtam egy keveset nimfával, azután átváltottam krokis cuccra.
kipeccentettem 3 bicskát, aztán hazakullogtam kajálni.
egynek jó volt ;)

pöti stimulátorral

reggeli időkép

mdfak

7 megjegyzés:

  1. Barátom: Mi az hogy hazakullogtál? Ha figyelembe veszed a zord időt és az apadó vizet. Szerintem nem igen volt több ebben a pecában. Meg próbáltad és sikerült! Gratulálok.

    VálaszTörlés
  2. azért jó lett volna többet kihozni belőle :)
    köszi...

    VálaszTörlés
  3. Szia.

    Jó látni, hogy vannak még jászok a vízben. Mostanában a folyó középső szakaszain pecázok, mindenhol csukák, ezerrel, a legtöbb méreten aluli. Kb. 15-20 db-ra jut egy méretes. A jász és a domi teljesen hiánycikk. Kicsit aggódva tölt el a sok kis csuka. Kizabál minden más halat a vízből.
    Már lassan igen nagy attrakció a vízen jászt fogni. Ennek okán gratulációm a jól sikerült pecához.

    Üdvözlettel: Irsa Jani

    VálaszTörlés
  4. Hal!

    Szerintem elsősorban a horgászokban van a hiba. A fogható méretű jászban, domolykóban ezek a csukák nem tehetnek kárt, de víz még mindig szanaszét van, annyi az ivadék mint az égen csillag, és mi azt se tudjuk hol keressük őket. Ráadásul, ha nem esznek a felszínről, már alig tudunk velük mit kezdeni. Ha feltételek olyan kegyesek lesznek, hogy a szokott, egyszerű módszerekkel megtudjuk fogni a halat, majd kiderül, hogy egyik fajból sem lett kevesebb, sőt, attól, hogy mindenki a csukákat és a kispontyokat abajgatja ezeken a fajokon csökken a nyomás még javult is a helyzet. A sok csukát szidni, meg igen botor dolog. Nehogy aztán néhány év múlva, meg azért szidjuk a vízkezelőt, hogy már csuka sincs a vízben. Ezek szerintem teljesen természetes folyamatok... egyik év a jász ívásnak kedvez, a következő a csukának, a harmadik a dominak (aminek kis víz kéne áprilisban, hogy a zátonyokon ne 1000-rel menjen a víz).
    Üdv:
    CsB

    VálaszTörlés
  5. köszönöm az uraknak az értekezést, és a gratulációkat.
    én csak egy egyszerű horgász vagyok, aki leszalad abajgatni a kopoltyúsokat.
    örülök én mindennek ebben az évben, hisz ha elnézzük az idei lehetőségeinket elég szűkösre sikeredett. örülök. főleg a csukának. igazán jó gyakorlópálya most a zagyva. most kezdem érezni, hogy kezdek konyítgatni a csukázáshoz.
    és ha nem eszi meg a nagyobbacska jászt ahogy csorbai kolléga is írta, akkor bánom is én.
    bár gondolom ezek a halak egy nagyobb áradással akár le is "vonulhatnak" a tiszába. vagy tévedek?
    üdv madas

    VálaszTörlés
  6. A franc gondolná, hogy ilyenkor szárazzal!? Biztos rossz helyekre járok, hmm...
    Jókor, jó helyen, jó pecás, ez mind egyszerre kell ;)

    VálaszTörlés
  7. érdekes módon, a múlt héten csukézés közben vettem észre, hogy a jászok valamit zabálnak a víz tetejéről. e-miatt ugrottam ki szombaton.
    jancsi tavaly decemberben hívott a zagyva városi(!) szakaszára, hogy forr a víz a jászoktól a felszínen. érdekes ez. ki érti ezt? :)

    VálaszTörlés