2010. június 3., csütörtök

Zagyvapeca harmadfoknál

Mint minden nap ma is leszaladtam a fiammal megnézni az áradó Zagyvát. A hullámtéren belüli út szép lassan el fog tűnni a víz alatt, de a kocsim gázlómélységét még ma nem érte el.
Bevallom őszintén nem a vízállás érdekelt, inkább a halmozgásokat figyeltem. A víz nagyon tiszta és ahol nem túl mély és szélcsendes ott már mozgolódnak az ivadékok.
A temető melletti résznél elég nagy cuppanásokat láttam és miután elújságoltam Attisnak hazaugrottam a pecacuccokért meg minden vacakért, ami ilyenkor kellhet.
Levike volt az operatőr. Nehéz volt rá is meg a halakra is figyelni, mert mindig be akart jönni a vízbe de csizmája nem volt, na volt aggodalom.
A halak közeledtemre kicsit óvatosabbá váltak, de a kicsik tovább csipkedték a felszínt.
Csomózott lábú zsenilia testű bogárral nyomtam. A vízfelszín alatt lassan vontattam a legyet. Két kapásom volt a „micro streamerre”. Az egyiket meg is fogtam.
Szép ráfordulós látott kapás volt az első, a másik egy hirtelenebb ráütés.
Ha így fog folytatódni, akkor nagyon szupereket fogunk horgászni. Lassú apadást jósolnak, eszerint két-három hétig tuti kint lesz a hullámtéren a víz. Ha még a nap is ki fog sütni, akkor elérkezhet a „rovarkánaán”.
Lee

2 megjegyzés:

  1. jó peca lehetett! látom te nem ismersz lehetetlent :D

    VálaszTörlés
  2. Köszi a beszámolót. Jó tudni hogy nem reménytelen a mostani vínél sem a horgászat."Csak" helyismeret + jól megválasztott csali, meg még tapasztalat kell hozzá. Persze ha minden ideállis akkor talán még én is találnák halat.Gratulálok a fogásodhoz és a képek is igazán jók. János623

    VálaszTörlés