2011. október 9., vasárnap

Újra Zagyva...


Szombat délután.A családlátogatás letudva.Pecázni kellene, de hol, merre? Felhívom Fecót, régen találkoztunk. Mázlim van.
Pont itthon van. Zagyvarékason horgászik. Fogott balint bár mint mondja nem egyszerű.(tudom).
Indulás előtt még kötnöm kell egy új vékonyodót. Ez is meg van és fél öt körül már a vízen vagyok.Újabb infó: az Istennek sem akarják levenni a szárazlegyet.
Felmegyünk a híd fölötti szakaszra. Igazi dzsungel! Vizi növény minden felé. Ha begázolok. Még a kalapom is alig látszik a parti sástól. No majd itt! Én továbbra is maradok megszokott legyemnél(.....fehér őz szőr szárnyal). Csak a snecik értékelik a behullott csemegét. Más nem. Közben Fecó már a sokadik legyet próbálja. Kb. azonos sikerrel.
Vízből ki. Tanácskozás.- Vagy tanácstalanság? Vissza a híd alatti részre. Itt sekélyebb a növényeket itt ott a fenékre szorítja a sodrás.
Szemlélődés . Meg villanó test a lemenő nap fényénél. Itt vannak! A Játék újra  kezdődik.
Fecó volt a sikeresebb. Pocskolásra nézek föl. Igen csak hajlik a 4#-es bot de szép jászt szákol. Látom örül nagyon. Végül is csak sikerült becsapnia. Szeretnék egy fotót a halról de gyorsan visszaengedi.( vagy már én nem gyorsulok úgy mint régen?)
Már készülök a folytatásra... Így csak sikerül a következő jászról készítenem egy fotót. Legalább úgy örülök mint Fecó. Hosszát nem mértük . Ez is gyorsan vissza a vízbe.A képen úgy is látszik a mérete. Ja és a nyerő légy. 12-es coachman.
Nekem nem lett halszagú a kezem ezen a napon. Kitartottam az elképzelésem mellett. És nem jött be. ( nem az rajzott amit fel kötöttem). Tanúság:- Ha nem jön a kedvenc már bevált legyünkre, akkor bizony kísérletezni kell!
A megoldás ott lapulhat valamelyik dobozunkban!
Így látta egy szemlélődő horgász ezt a kalandot.
Mészáros jános













5 megjegyzés:

  1. hálelúja! szép halak! hátha idén még beleakadunk hasonlókba mi is (:

    VálaszTörlés
  2. Szépek a halak.:)János ne keseredj el mindenből tanul az ember a multkor én is csak egy vörösszárnyút fogtam:)
    Frutta

    VálaszTörlés
  3. Tudod Frutta. Értem én és ezért sem adom fel a legyezést. Csak időnként egy kicsit meg rogy az ember. Mikor nap nap után snecit röptet. Jó esetben bodorka. De legtöbször apró balin és csuka, ami szemét módon még a csalimat is elviszi.
    ( De azért előfordul néha néha hogy azért összejön minden. No ezekre a napokra emlékszik szívesen az ember).
    üdv: János623.

    VálaszTörlés
  4. te egy terminátor vagy barátom! láttam én már langyosabb embert is aki erőlködött.
    büszke vagyok rád padavan :D

    VálaszTörlés
  5. Szeva Fecó! Szép a jászod....rég találkoztunk sajna, de remélem jövőre lesz alkalom...
    Pubi

    VálaszTörlés