2011. június 17., péntek

kivirágoztunk

bár nem annyira mint kellett volna, de hát ez van. a természetet nem befolyásolhatjuk horgász-kényünkre kedvünkre.
lezajlott, vége! gyönyörű volt!
összefoglalván: 5 estét töltöttem a vízparton. ebből a szombati napon volt rajzásnak nevezhető népi megmozdulás, a többi napok inkább próbarepülések voltak.
szépen estek azért szép halak. 50-es jász, 60-as balin, vérgardák tömkelege...
igazán nincs miért panaszkodnunk. azért kicsit átértékeltük legyeinket, stratégiánkat. jövőre talán okosabbak leszünk :)
de beszéljenek inkább a képek:













mdfk

10 megjegyzés:

  1. Szép halacsok! Hej de jó peca a tiszavirágzás, kár hogy ilyen rövidre van szabva (brühühü)!
    Légy ügyileg mire jutottatok, jövőre mi lesz a csapásirány?

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű jászok, srácok. A garda meg grátisz :) A legyekre én is kíváncsi lennék mivel sikerült aprítani legjobban? Felénk az volt a nyerő, ha felszínen jött mindenképp, lassan vontatva, méret nagyon nem számított. Ahogy a szín sem.. fura. Bár a nagyobb rajzásban észre sem vették a legyet, előtte utána volt érdemes hajigálni.

    VálaszTörlés
  3. Furcsa hogy majdnem szegeddel egyidőben lezajlott ...

    Jocó

    VálaszTörlés
  4. mi kérész utánzattal nyomtuk főleg, bár fogtak a többiek szaloncukorral és a wells féle polifejű szörnnyel is.
    a lényeg, hogy nehezen akadt a kérész, mert eltolta maga előtt a hal, a légy farka miatt. semmi esetre sem jó lelógó potrohos dögöt kötni. ha igen, akkor nagyon hosszú szárú horogra végig a horogszáron.
    a rajzásban nekem is bajom volt a szárazzal. ott nedvessel lehetett inkább aprítani.
    én felemelt bottal, finom cincálással tudtam kicsikarni a legtöbb kapást. szerintem légy által húzott V alakért őrültek meg, nem magáért a légyért. úgyhogy majdnem ebenguba, hogy mit kötsz föl. (no ez a végére jól leegyszerűsödött):D

    VálaszTörlés
  5. No-no! Mi az hogy "wells féle polifejű szörnnyel". Nagyon fájintos légy az! Még én is megcsimbókozom valahogy.Bár a képeken nem lászom de azért fogtam vele rendesen! Talán mert hittem is benne? A szaloncukor sem volt rossz. Bár azt kevesebbet használtam. Rengeteg rontott kapásom volt.Jó sokat kell még tanulnom. No majd jövőre!
    János 623.

    VálaszTörlés
  6. Ez az eltolásos téma itt is meg volt, a poli kérésznek hosszú farokkal folyamatosan mellévágtak. A végén már stimulátorral meg kisebb szitakötő utánzattal fogtam.

    VálaszTörlés
  7. Tavaly nekünk is ez volt a tapasztalatunk, az "extended body" típusú legyekre rengeteg volt a kapufa. Szalon forevör! ;)

    VálaszTörlés
  8. Bárcsak egy budipapír-szörnyet dobhattam vón rájuk. De begubózva fajt a fogam, mit a fogam, a fél pofám majd leszakadt.
    Most az van, hogy irigyellek, de majd jövőre lesz nagy felfordulás...

    VálaszTörlés
  9. Mikor olvasom a Ti blogotokat, vagy itt a Dunán lődörgök, mindig nagyon örülök, hogy nem egy pisztrángos folyó mellé születtem. Iszonyat jó pecák vannak errefelé. Ráadásul egy ilyen rajzás...

    VálaszTörlés
  10. respekt uram! néha én is elvágyom, de itthon a legjobb!!! ha jól tudom anno dunavirágzás is létezett.

    VálaszTörlés