2011. május 1., vasárnap

süllő a sártengerből

nekem mindig is távoli univerzum volt ez a hal. mint a balin, csuka... minden ragadozó.
tudva lévő (ha nem akkor jelzem) sosem pergettem. keszeget fogtam és élveztem. aztán jött az a fránya legyezés.
a 7 vége adta lehetőségeket és a múltkori véletlen süllőfogásokon felbuzdulva kiszaladtunk a tarnára.
jánosunk sumacheri kanyarokkal tűzdelte amúgy sem élménymentes utunkat (mint oda- úgy vissza is). de szerencsére partot értünk. hála a pávnak!!!

nagyon mozgott a balin, de szinte lehetetlennek tűnt megfogni. mindennemű nálam lévő csali az előkén volt, a gyors, a szaggatott a folyamatos és mindenféle csalimozgatást kipróbáltam, de eredmény az kuka. a víz felrobbant, de kapás az zéró!

rácuppantam a jászra. a part mellett. szakadt partoldalban, vagy a sutára rohadt nád mellől bukkantak elő barátaink. sajnos túl közel nem engedtek magukhoz. a második itteni pecámra lassan eljutok odáig, hogy sikerül felfedeznem a jaszkót rejtő helyeket. nehezen, de sikerül kettőt zsákmányolnom.



 kapása hihetetlen! nem jön föl érte látványosan, mint soxor a zagyván. nem tolja a vizet, nem cuppod, nem bukik, csak leszippantja. azt veszed észre csak, hogy eltűnt a legyed. kemény sztori. nedvesre be sem mozdultak.

alkonyatkor megőrültek a balinok. szénné csesztettem őket, de egy kibebaszott kapást nem bírtam kicsikarni.

rámentem a süllőre. eti és lee elpályáztak a közúti hídhoz, mi jánosunkkal kínlódtunk tovább. az összes súlyozott sütyinek szánt legyem elvitték a krokodilok. szétbaszott az ideg.

egy jó dózsai sör reményében mi is megszálltuk a híd környékét. eti kicsettintett két juniort, majd lee is beleakadt egybe. jánosunk rendületlenül aprította a csukákat. fellőttem balinos báktéljeimet sörétólommal spékelve. bejött. voltak szép kapásaim, elment egy szép halam, majd megfogtam ezt a gyönyörűséget.



lassan rá kellene cuppanni a zagyeszos éjszakai süllőzésre komolyabban. van benne ráció, a pergettyűhorgészok elszólásai alapján. szeretném életem süllőjét megfogni a nyáron :)

befejezésképp bevágtunk egy helyi főzésű meglepően jóízű árpamalátakoktélt, és mindenki hazahúzott.


gdnt:mdfk

1 megjegyzés:

  1. Ez igy vót! Jó vót. Amit lehetett kihoztunk ebből a pecából. Eti tapasztalata helyismerete is segített. ( bár rajtam nehéz.- de a csukákat úgy látszik mindíg megtalálom. -vagy ők engem?) Etinek köszi a vendéglátást.
    A Zagyván azóta próbálkoztam süllőre. De pl.tegnap is csukákat fogtam a tuti süllős helyeken. Átok!- Vagy áldás? Ki ki döncse el. ( a legjobb csuk kb 60 cm.es volt.)
    János. (623).

    VálaszTörlés