2011. március 11., péntek

Horgász-fodrász praktikák

Hosszú volt az idei tél is. Mit tud ilyenkor csinálni a szobába, kényszeríttet ember? Tervezget és legyet köt. No de milyet? A kezembe akadt egy darab szőr. Jó-jó de nem fehér. Pedig abból nekem több kellene. Utazzak Budapestre ebben a cudar időben? No azt már nem. Forgatom a szőr darabot, közben jár ám az agyam mint a jó Svájci óra. 

Félmunka


És lőn világosság! Vagy legalább is félhomály. A rokonságban van profi fodrász. Felhívom . Mondom neki mit ki nem gondoltam. Nem sok jóval bíztat. De egy próbát megér. A szőkítéshez szükséges anyagokat ideadja, csak menjek érte. 
Kemikáliák

Elmondja, hogy embernél 40-45 percig szokták a felkent szőkítőt a hajon hagyni. Tovább nem javasolt. Az anyagokkal és az útmutatásokkal ellátva sietek haza. Lesz itt fehér szőr garmadával! Otthon keresek hozzá edényt, no és kesztyűt. Ez utóbbi nagyon fontos a kezünk védelmében. A szőkítő port és az oxidálóját tejföl sűrűségűre keverjük. Ezután kb 15-20 percet várunk. Ha szükséges utána még "hígíthatjuk" 12%-os hidrogén peroxiddal. Ezeket bármelyik fodrászkellék üzletben beszerezhetjük. 
És ezután következik az igazán aprólékos munka. Mivel a szőr tövét is be kell festeni. Így érdemes kisebb darabokra vágni a szőrt. Könnyebben boldogulunk. A trutyit legalább egy óráig hagyjuk hatni, közben vizsgálgatva a megfelelő árnyalatot elértük-e már. Nem érdemes "napokig" rajtahagyni, mivel károsíthatja a szőrt és törni fog.

Utána tisztára kell mosnunk a művet, jó alaposan, samponnal. A fölösleges vizet leitattam a szőrről. Gyönyörű fehér lett! Királyság! Utána már csak hajszárítóval kell (nem nagy hőmérsékleten) szárítani. És máris boldog tulajdonosai vagyunk egy adag szép fehér szőrnek. Szóval semmi ördöngösség! 

Végeredmény

Hogy az embert mire rá nem viszi az unalom! Sőt ezzel tuti minden élősködőt kiölünk a bundából:)
Esetleg ahogy így tovább gondolom, az elkészített fehéret tetszés szerinti színűre is festhetjük. Mondjuk stílusosan, hajfestékkel.
Kísérletező kedvű barátaimnak kifejezetten ajánlom!

János 623

2 megjegyzés:

  1. Szia. Szerintem egy próbát ez is megér. De a toll szerkezete miatt. Rövidebb ideig kell a szőkítést végezni. Én 10-15 percel kezdeném.
    jános623.

    VálaszTörlés