2010. április 26., hétfő

ecsém!

lehetne az enyém is, de maradjunk inkább az ecsédnél.
jocó barátunk meghívására "tesztpecát" nyomtunk magyarország legtisztább vizű tavában, mely egy elhagyott lignitbánya helyén alakult ki.
bővebb infó (mielőtt hülyeségeket írnék): ecsédi tó

a tó
a tó too
hárman estünk neki olyan 10 órakor a víznek. lee, jocó és én. mi párban lee-vel. jocó egyedül nyomta.
a víz tényleg tiszta. komoly szabályok vannak, és igazán keményen be is tartatják őket. úgy gondolom csak így őrizhető meg ez a természeti érték.
különváltunk. mi egyből az úttal párhuzamos részt próbálgattuk. kicsit lassan, de biztosan ráéreztünk mivel, milyen mélyen, és hogyan vezetve a legeredményesebb a csukafogás. gyönyörű mikor a tiszta vízben látod, hogy egy tartásból épp kirohanó csuka a te legyedet kapja el. szó mi szó fogtunk csukákat. 13 darabot összesen. 40-50-60 centiseket. de a legnagyobb gyönyörűség, és mellette bánat az volt, hogy olyan méretű halak követték ki a streamereinket, amitől még egy tapasztalt csukahorgász is megijedne.

retúr
de nyomurúltúl fogom (lol)

lee küzd

szóval nem volt nagy ördöngősség a halfogás a fent felsorolt méretekben. volt egy nagy medertörés, ott kellett táncoltatni az éndzsölhert. levi akasztott egy szépet, de sajna mielőtt megláthattuk volna lefordult a horogról. izmos darab lehetett.
nem tudom mi lehetett a titka a nagy csukák megfogásának. hetven féle legyet felraktunk, megállítottunk, begyorsítottunk, de azt a két lépést mindig tartotta. négy óra felé irány haza. a bugaszegi betli után mit ne mondjak, jól esett egy kis élménypeca!
nyáron ismét bepróbáljuk. nem kis élmény lehet egy ötös csukával birkózni.
mindenkinek ajánlani tudom ezt a tavat, aki egy jó pergető, vagy legyezőpecára vágyik, szép, TISZTA, és igényes környezetben.

mada

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése